Klima Montajı
Uygun yere, uygun şekillerde yapılmayan klima montajları bazen farkına varılan, bazen de farkına varılmayan birçok problemi beraberinde getirmektedir. Bu nedenle klima montaj işlemleri alanında uzman yetkili servislerce yapılmalıdır.
Doğru Keşif ve Ürün Tipi Seçimi
Klima montaj servisleri, işlem yapılacak alanı önceden keşfeder, meydana çıkabilecek problemler için tedbir alır ve kullanıcılara alternatifler sunar. Bu sayede de yaşam alanlarının avantajlı bir şekilde değerlendirilmesi için keşif işlemleri sonucunda kişilere ön bilgiler de verilmiş olur.
Klima montaj servisi; coğrafi bölgeye ve kullanım alanının büyüklüğüne göre kapasite tespiti için yapılmaktadır. Ayrıca kullanıcın sağlığı ve konforu açısından işlemin nereye yapılacağı üzerinde de karar kılınmış olur. Engeller ve yapılması gerekenler belirlenir.
- Montaj yerinin belirlenmesi
- Doğru bakır boru ve drenaj tesisatı
- Doğru arındırma ve vakumlama
- Doğru soğutkan şarjı
- Uygun voltaj
- Çalıştırma öncesi yapılması gereken kontroller
- Çalıştırdıktan sonra alınan değerlerin, katalog verileriyle uyumunun kontrolü
Doğru ve eksiksiz monte edilen klimalar, sizlere uzun ömürlü kullanımlar sunmakta. Alanında uzman ekiplerle çalışarak hem cihazınızı hem de yaşam alanınızı güvenli hale getirebilirsiniz.
Klima Montaj Süreci
Cihazınız için en ideal montaj yerini belirlerken profesyonel ve disiplinli bir çalışma sürecini Klima Servisi olarak izliyoruz. İşlem yapılacak alanın keşfini tamamladıktan sonra ideal montaj alanı oluşturup ortaya çıkabilecek problemler için tedbir alırız. Bu sayede de yaşam alanlarının avantajlı bir şekilde değerlendirilmesini sağlarız. Montaj sürecimizin işlemesi de aşağıdaki sıraya göre gerçekleşir:
- Ön keşif,
- Doğru bakır boru ve drenaj tesisatı,
- Doğru arındırma ve vakumlama,
- Doğru soğutkan şarjı,
- Uygun voltaj,
- Dekoratif görünüm sağlama,
- Ana tesisatın uygun kelepçelerle sabitlenmesi,
- İç ünite için servis boşluğu oluşturulması,
- İç ve dış ünitenin hava akışını engellemeyecek ortamın oluşturulması,
- Su drenaj testi,
- Geçici elektrik beslemesi ile devreye alma,
- Topraklama hattı kontrolü,
- Çalıştırma öncesi yapılması gereken kontroller,
- Çalıştırdıktan sonra alınan değerlerin, katalog verileriyle uyumunun kontrolü